Да започне нормален диалог за контракризисен кабинет, за това настоя в

...
Да започне нормален диалог за контракризисен кабинет, за това настоя в
Коментари Харесай

Няма да свиете гнездо на Сокола в този парламент

Да стартира естествен разговор за контракризисен кабинет, за това настоя в декларация от парламентарната естрада Мая Манолова, ръководител на ПГ " Изправи се БГ! Ние идваме ". Манолова уточни, че този кабинет би трябвало да изведе страната от рецесията на основата на сполучливите министри от служебния кабинет с присъединяване на експерти от гилдиите, без партийни лица за министри: " Крачка обратно от партиите, с цел да направи крачка напред България. Това, което би трябвало да създадем, с цел да не допуснем институционална и политическа рецесия, е започването на естествени, честни и обществени диалози тук в този парламент. " " Нали не очаквате, че ние, които се изправихме против модела на орлетата по време на локалните избори в София, да замълчим за гнездото на Сокола, което се пробвате да свиете в този парламент ", обърна се тя към Има Такъв Народ.

Председателят на ПГ на ИБГНИ моли сътрудниците си да си припомнят думите на Вазов - " България цяла в този момент нази гледа ". В декларацията си от ИБГНИ обявиха подготвеност да бъде осъществено държавно управление с третия мандат, без значение на кого бъде връчен той. Според Манолова е належащо да се осъществя ориентиран мандат с времеви небосвод от шест- осем месеца, който да извърши дневния ред на българския народ и посочи провеждането на правосъдната промяна, преизчисление на пенсиите, актуализацията на бюджета, бюджета за идната година, Плана за възобновяване и резистентност: " Борисов си отиде, само че мафията е на терена. Парите на мафията купуват поддръжка, те сглобяват министри - кукли на конци. Тези пари в този момент са против нас и против парламентаризма. "  Манолова настоя да стартира естествен разговор, естествени съвещания сред политическите сили в Народното събрание, без ГЕРБ и без Движение за права и свободи. Преговори, които да се водят в наличието на медиите.

В началото на декларацията тя моли към всички народни представители да се вземат в ръце:  " Това е Народно заседание, а не е детска градина, не е махленска колекция, не е шоу стратегия. Хората чакат решение на проблемите си, а не партийни сглобки и не хора без опит и без подготовка отпред на страната. Не може една партия да трансформира българските жители в заложници, с цел да удовлетвори партийния си интерес. "

В декларацията се напомня, че 45-ото Народно събрание е приключило толкоз бързо, с цел да се отиде на избори и Има Такъв Народ да получат повече мандати: " Сега сме в същата обстановка 46-ото Народно събрание се тласка още веднъж към разформироване след едвам 20 дни живот още веднъж от същата политическа мощ. Ние не желаеме да угодим на такава волност. "

" Стига прищевки, стига небивалици и излагане пред хората, стига шоу и лъчение на министър-председатели с телевизионни кастинги ", настоя Манолова, след което напомни и за първата декларация на парламентарната група, с която от ИБГНИ показаха своите цели за работа в 46-тия парламент.  В нея се призоваваше никой в залата да не се обърква, че това е риалити формат, обществен опит с българските жители или телевизионна народна власт: " Някои обаче се объркаха. Затова питаме кога ще спре това, кой стои зад маневрите по терена и по ръба на нервите на българските жители, чии ползи обслужва целенасоченото предизвикателство на безпорядък? Кой дирижира този спектакъл на парадокса пред погледите на българските жители, които чакат от нас да решаваме проблемите им, а не да се харесваме или да се наскърбяваме и не е ли това груба корист с очакванията и с упованията на хората от площадите? "

В декларацията Манолова отговори на въпроса на Има Такъв Народ къде протестните партии виждат " дългата ръка на Движение за права и свободи ". По думите й тя се крие зад разочароващата покана към Движение за права и свободи да вземат участие наедно с партиите на митинга в консултациите, в координираната офанзива на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ против сполучливите министри от служебното държавно управление, както и в комисията " Буджака ", импортирана с подписите на Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и ГЕРБ и включена изключително в програмата на Народното събрание от ръководителя на Народното събрание:  " Нали не очаквате, че ние, които се изправихме против модела на орлетата по време на локалните избори в София, да замълчим за гнездото на Сокола, което се пробвате да свиете в този парламент. Единствената демонстрация на разсъдък е решението на Има Такъв Народ да поддържа президента Радев за идващ мандат, като последния знак на митингите, с който не сте се подиграли. Ние ще поставим всички старания, с цел да се образува държавно управление с третия мандат, без значение от това, на кого ще бъде даден той. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР